Kasvun juridiikkaa

 

Kasvuhakuisen liiketoiminnan toimitusjohtaja, yrittäjä ja omistaja. Tervetuloa! Täältä löydät liiketoimintalähtöisen juridisen tuen yrityksen johtamiseen ja omistamiseen. Riskitor Oy erottuu palveluntarjoajana käytännönläheisenä ratkaisujen tarjoajana. Asiantuntijaosaaminen on sopimus-, vero- ja yhtiöoikeudellista, mutta vahvalla liiketoiminnan ymmärryksellä niistä muotoillaan päätöksentekijälle oikeita liiketoiminnallisia vaihtoehtoja. Tämän mahdollistaa oma vahva kokemukseni omistajana, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana, toimitusjohtajana sekä liiketoiminta-vastuullisena työntekijänä.

Kysy apua erityisesti näissä asioissa 

1) Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Olen työskennellyt liikejuristina vuodesta 2006 alkaen. Käytännössä koko tämän ajan on ollut liikkeellä joku omistus- tai rakennejärjestely. Erilaisia tilanteita on ollut satoja, kaupat arvoltaan eurosta miljooniin. Suomen lisäksi olen ollut mukana Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa tapahtuneissa järjestelyissä. Tässä olen hyvä, ymmärrän näitä tilanteita paljon juridiikkaa laajemmin. Ratkaisen kysymystä, miten kannattaisi toimia, jotta saavutamme liiketoiminnan tavoitteet. Asiasanana voi olla yrityskauppa, due diligence, sulautuminen, osakevaihto, osakeanti, jakautuminen ja niin edelleen.

2) Kaupallinen sopiminen ja skaalautuvan myynnin prosessit

B2B-myynti, enterprise-myynti, itserekisteröintiin perustuvat kaupat, kumppanuusmallit ja niin edelleen. Kaupallinen sopiminen eri muodoissaan on minulle arkea. Useamman vuoden autoin Click2Contract -palvelun perustajayrittäjänä asiakkaita luomaan tehokkaita prosesseja asiakassopimiseen. Palvelulla tehtiin tuona aikana noin 100.000 tarjousta kolmella mantereella. Juristin roolissa tekemilläni sopimuksilla myydään esimerkiksi suomalaisia SaaS-palveluita noin 60-100 miljoonalla eurolla vuosittain.

Tavoitteena  on sopimuksilla toteuttaa liiketoiminnan tavoitteet ja luoda rakenne, joka mahdollistaa skaalautuvan liiketoiminnan.

3) Omistamisen sopimukset ja yhtiörakenteet

Yrityksen kyky kasvaa ja pärjätä kilpailussa lähtee omistajista. Parhaan perustuksen yrityksen menestykselle luo omistajastrategian, siis omistajien tavoitteiden mukainen osakassopimus. Lisäksi yhtiörakenteet, kuten holding-yhtiömallit, voivat olla olennaisia esimerkiksi rahoituksellisten tai riskienhallinnallisten näkökulmien toteuttamiseksi. Kaikissa yrityksissä, joissa on enemmän kuin yksi omistaja, pitäisi olla tehtynä osakassopimus.

Erityisesti näissä asioissa kannattaa kääntyä muiden palveluntarjoajien puoleen

  • Riita-asiat ja oikeudenkäynnit
  • Yksityishenkilöiden lakiasiat

Varaa aika kalenteristani,

tai ota yhteyttä:

Jaakko Ranta

jaakko.ranta@riskitor.fi

+358 50 34 84 824