Terve,

 

toimitusjohtaja, yrittäjä tai omistaja, minulla on erityisosaamista jolla voin auttaa sinua.

Minulla on liikejuristin koulutus ja ammatillinen osaaminen, yritysjohtajan strateginen ajattelu ja yrittäjän käytännönläheinen ”hoidetaan hommat” -asenne. Osaamisessani yhdistyy harvinaisella tavalla liiketoiminnan, juridiikan, verotuksen ja yritystalouden ymmärrys. Linkedin -profiilistani (klikkaa tästä) voit tutustua työhistoriaani.

Erityisesti näissä asioissa voin auttaa ja tällaisista rooleista olen kiinnostunut.

Juridiikaan toimeksiannot

1) Yrityskaupat ja yritysjärjestelyt

Olen työskennellyt liikejuristina vuodesta 2006 alkaen. Käytännössä koko tämän ajan on ollut liikkeellä joku omistus- tai rakennejärjestely. Erilaisia tilanteita on ollut satoja, kaupat arvoltaan eurosta miljooniin. Suomen lisäksi olen ollut mukana Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa tapahtuneissa järjestelyissä. Tässä olen hyvä, ymmärrän näitä tilanteita paljon juridiikkaa laajemmin. Ratkaisen kysymystä, miten kannattaisi toimia, jotta saavutamme liiketoiminnan tavoitteet. Asiasanana voi olla yrityskauppa, due diligence, sulautuminen, osakevaihto, osakeanti, jakautuminen ja niin edelleen.

2) SaaS -yhtiöiden sopimukset

Noin vudesta 2010 olen työskennellyt ohjelmistopalveluiden parissa. Tekemilläni sopimuksilla myydään suomalaisia SaaS-palveluita noin 60 miljoonalla eurolla vuosittain. Juristin roolin lisäksi olen myös Click2Contract Oy:n perustajayrittäjä. Ymmärrän syvällisesti SaaS-liiketoimintaa ja sen kipupisteitä. Tavoitteena  on sopimuksilla luoda rakenne, joka mahdollistaa skaalautuvan liiketoiminnan.

3) Hallituksen ja toimistusjohtajan vastuukysymykset

Olen vuodesta 2013 olen pitänyt säännöllisesti koulutuksia hallituksen ja toimitusjohtajan vastuista. Tästä aiheesta voin puhua lyhyesti tai pitkästi. Lisäksi tarjoan palvelua, jossa opastan miten hallituksen työskentelyssä käytännössä varmistetaan juridinen selkänoja ja vältetään vastuuriskit.

Neuvonantaja ja hallitusroolit

4) Hallitustyöskentely kehityshakuisissa yrityksissä

Vuonna 2002 olin ensimmäistä kertaa liiketoimintayhtiön hallituksessa. Aiheesta kiinnostuttuani olen ollut pitkään aktiivinen jäsen myös alan järjestöissä kuten Future Board, Hallituspartnerit tai Boardman Grow. Minua kannattaa kysyä mukaan kahdessa tilanteessa. Ensinnäkin hahmotan nopeasti asioita eri kanteilta ja osaan esittää kysymyksiä, jotka pureutuvat ydinkysymyksiin tavoitteiden toteutumisen kannalta. Minut kannattaa siksi kysyä hallituksen jäseneksi, joka vaatii päätöksenteon älyllistä rehellisyyttä, selkeyttä ja määrätietoisuutta. Toiseksi, minut kannattaa pyytää ensimmäiseksi puheenjohtajaksi kun aidosti vaikuttavaa hallitustoimintaa aloitetaan. Minulla on valmis konsepti siihen, miten rakennetaan lisäarvoa tuottavan hallitustoiminnan edellytykset (mitä asioita käsitellään, miten käsitellään, miten raportoidaan…). Tätä konseptia sovitan erilaisten yritysten todellisuuksiin ja luon pohjan, jotta tulevat hallitukset voivat keskittyä yhtiön liiketoiminnan tulevaisuuden rakentamiseen.

5) Start up -neuvonanto

Jaan mielelläni oppeja, joita olen www.click2contract.comin matkalla sekä muiden yritysten kanssa toimiessa saanut. Minulla on annettavaa startup J-curven (tutustu tähän erinomaiseen konseptiin täällä) mukaisiin alkuvaiheisiin product market fittiin saakka. Skaalautuvan startupin rakentaminen on ihan muuta kuin kuvitellaan ja hyvin erilaista kuin vakiintuneen liiketoiminnan kasvattaminen. Kaikkien ei ole kuitenkaan pakkko tehdä kaikkia virheitä itse.

 

Ota yhteyttä!

Jaakko Ranta

jaakko.ranta@riskitor.fi

+358 50 34 84 824