Törmään aina toisinaan tähän. Osalle on vaikea ymmärtää, että vaikka olen koulutukseltani lakimies ja työskentelen lakimiehenä, en koskaan (=kirjaimellisesti en ikinä) käy oikeudenkäynneissä. Jos siis tarvitset uljaan soturin taistelemaan oikeuksiesi puolesta käräjäoikeudessa älä soita minulle, voit sen sijaan hakea sopivaa avustajaa esimerkiksi asianajajahausta (www.asianajoliitto.fi). Erilaisuutta on lakimiehissä ainakin erikoisosaamisen, yrityksen palvelumallin ja -kohderyhmän sekä oman tehtävän ymmärtämisen osalta.

Riidan voittamisen sijaan mietin mielelläni liiketoiminnan menestystekijöitä ja miten juridiikka voisi siinä olla avuksi. Tällaisella ajattelulla pärjää yrityksen sisäisenä juristina. Paljon samanlaista ajattelua on Fondiassa (www.fondia.fi). Minä olen ostanut juridisia palveluja mm. näiltä www.lrhto.fi, www.twobirds.com, www.lukkarila-ahola.fi, www.pwc.com/fi ja www.smartius.fi. Kaikista hyviä kokemuksia, mutta sopivat kovin erilaisiin tilanteisiin – riippuen tarvitaanko erikoisosaamista, käytännön kokemuksia, riidanratkaisua, paikallista vai kansainvälistä ja suurta vai pientä asiaa.

Ai niin, ne avioerot, perunkirjoitukset, mökkiriidat yms., en edes muistanut moisia. Tee vaikka tarjouspyyntö Lakivälityksessä (www.lakivalitys.fi).

Riskitor Oy:ön kannattaa yritysjohtajan soittaa kun on kyse sopimuksista, verotuksesta, yritysrakenteista tai muusta pk-yrityksen juridiikasta. Ohjaamme tarvittaessa eteenpäin, jos muualta saat paremman avun.