Sitä saa mitä tilaa. Esimerkiksi: haluatko työsopimuksen (google löytää sinulle monta mallia), ”hyvän” työsopimuksen jossa on lueteltuna kaikki mahdolliset juristien tähän mennessä keksimät kiellot (tätä varten sinun on otettava yhteyttä asianajotoimistoon) vai kenties henkilöstöpolitiikkaasi tukevan työsopimuksen. Tottakai tämä viimeisin vaihtoehto kuulostaa parhaalta, mutta se vaatii älyllistä ponnistelua ja kommunikointia. Sitä ei voi tehdä lähettämällä valmista mallia (ja laskuttamalla tästä x määrää tunteja) eikä sitä voi tehdä ilman että asiakas kertoo omat tavoitteensa.
Työsopimus on oiva esimerkki siitä ”juridisesta dokumentaatiosta”, jolla toteutetaan jotain ihan muuta kuin alun perin juridiikalta tuoksahtavaa asiaa. Työsopimuksella toteutetaan henkilöstöpolitiikkaa, sillä voidaan optimoida henkilöstöresurssin kustannusta ja sillä voidaan luoda yrityksen imagoa. Vaikka yritys haluaisi viestiä olevansa maailman reiluin työpaikka, silti avainhenkilöillä kilpailukieltolausekkeet sopimussakkoineen voivat olla paikallaan. Jos taas sama yritys tekee jatkuvasti (laittomia) määräaikaisia työsopimuksia kustannusten pelossa, puheet ja teot ovat ristiriidassa. Asiantuntijan kanssa voisi sen sijaan löytyä ratkaisuksi esimerkiksi työajan joustot, jotka mahdollistaisivat kustannusten ja työn tarpeen paremman yhteensovittamisen.
Riskitor Oy:n palvelussa lähdetään kaikissa toimeksiannoissa toteuttamaan liiketoiminnan tavoitteita, kulloinkin parhaalla tavalla.